Prefectul Cristinel Pavel s-a întâlnit astăzi cu directorul AJOFM Mehedinți, Ioan Suru, pentru a discuta despre modul cum se desfășoară activitatea de depunere a cererilor pentru acordarea șomajului tehnic.

”Guvernul României sprijină salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. Pentru că întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică, am vrut să mă asigur că activitatea de depunere a cererilor din partea agenților economici decurge fără probleme”, spune prefectul Cristinel Pavel.

Cererile necesare obținerii sprijinului oferit de Guvern, pe perioada stării de urgență, sub forma șomajului tehnic se depun la AJOFM Mehedinți începând de miercuri, 1 aprilie.

”Am început să primim cereri din data de 1 aprilie pentru perioada 16 – 31 martie a.c.. Pentru luna aprilie, cererile se vor depune începând cu data de 1 mai a.c. Până la această oră am primit 306 solicitări pentru 1.450 de persoane din partea genților economici din Mehedinți, pe emailul [email protected] . Suntem bine organizați, în fiecare zi primim aceste email-uri, suntem mobilizați cu un efectiv de 15 angajați care lucrează numai pentru șomajul tehnic”, a precizat directorul Ioan Suru.

Angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se adresează Agenției județene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.

 

Articolul precedentContrabandiștii nu stau nici pe vreme de pandemie. Polițiștii de frontieră au confiscat țigări în valoare de 15.000 lei
Articolul următorAmenzi uriașe în Mehedinți, de la debutul pandemiei