A fost anunțată licitația pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat pe contul personal de Facebook demararea licitației pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești, prin intermediul Drumului Național 73C.

„A fost lansată licitaţia pentru proiectarea conexiunii oraşului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Piteşti, via DN 73C.
 
Aşa-numita secţiune 6 a A1 Sibiu-Piteşti este inclusă în Masterplanul General de Transport al României şi este împărţită în două segmente:
 
Primul, cu o lungime de 11 km, se întinde de la Curtea de Argeş la Tigveni. Aici sunt în plan lucrări de refacere a structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranţă rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor şi consolidări punctuale ale drumului.
 
Al doilea segment, de la Tigveni la Râmnicu Vâlcea, presupune lucrări de modernizare pentru 13 km din DN 73C şi construirea unui drum nou, de 3 km, care va face legătura între A1 şi drumul naţional”-  ministrul Transportturilor.
 
Pentru drumul nou şi pentru cel modernizat, lăţimea platformei va fi de 10 m, astfel:
 
– câte 3,5 m pentru fiecare bandă de circulaţie,
– câte 0,75 m pentru fiecare dintre cele două benzi de încadrare,
– câte 0,75 m pentru fiecare dintre cele două acostamente.
 
Ambele proiecte beneficiază de noul model de caiet de sarcini al CNAIR.
 
„Legarea cât mai multor comunităţi la reţeaua drumurilor de mare viteză, prin noduri rutiere şi reabilitatea DN-urilor, este crucială pentru dezvoltarea locală şi regională – căci mobilitatea crescută în interiorul regiunilor ţării atrage după sine şi ridicarea nivelului de trai din acele zone”- Cătălin Drulă.
 
În toamna anului trecut, Lucian Bode, pe-atunci ministru al Transporturilor, anunţa că Guvernul plănuieşte un nou sector pentru Autostrada Sibiu – Piteşti, care să unească Râmnicu Vâlcea de Sibiu, prin Tigveni.
 
„Toată lumea vorbeşte despre 5 sectoare. Noi, Guvernul, vorbim despre 6 sectoare în ce priveşte Piteşti – Sibiu. Este vital pentru dezvoltarea acestei zone să unim Râmnicu Vâlcea de Autostrada Sibiu – Piteşti. Am decis să construim o legătură de 23 km de la nodul de la Tigveni până la Râmnicu Vâlcea”, declara Lucian Bode.
 
Traseul Autostrăzii Sibiu – Piteşti este în prezent compus din următoarele sectoare, care nu trec prin Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti şi alte staţiuni de pe Valea Oltului:
 
Lotul 1, Sibiu – Boiţa, 13,17 km
 
Lotul 2, Boiţa – Cornetu, 31,33 km
 
Lotul 3, Cornetu – Tigveni, 37,40 km
 
Lotul 4, Curtea de Argeş – Tigveni, 9,86 km
 
Lotul 5, Piteşti – Curtea de Argeş, 30,35 km
 
Lotul 6 ar fi o ramură separată care ar pleca din Râmnicu Vâlcea astfel încât să conecteze oraşul la autostrada Piteşti – Sibiu prin Tigveni, aflat la 10 kilometri de Curtea de Argeş. 
Articolul precedentBilanț coronavirus 6 iulie: 51 cazuri noi de infectare și 4 decese. Situația actualizată pe județe
Articolul următorValul de căldură care a făcut ravagii în Europa va lovi România, urmează 5 zile de foc