Activități de informare şi educare a populației în privința diabetului zaharat

În fiecare an, la 14 noiembrie este sărbătorită „Ziua Mondială a Diabetului”, ca răspuns la preocupările cu privire la ameninţarea la adresa sănătăţii pe care o reprezintă diabetul. 

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinți, în parteneriat cu cluburile LIONS & LEO din Drobeta Turnu Severin și hipermarketul Carrefour, organizează cu acest prilej, activități de informare tematică, măsurare a tensiunii arteriale, determinare a glicemiei și a colesterolului, câtși de oferire de informații scrise tematice preventive (pliante, brosuri) prin intermediul voluntarilor, persoanelor care solicită acest lucru. Activitățile se vor derula joi, 14 noiembrie 2019, între orele 11ºº – 14ºº, în incinta hipermarketului Carrefour.

Campania locală „Testează-ți gratuit glicemia!” îşi propune să atragă atenţia asupra problemelor de importanţă majoră în privinţa diabetului zaharat şi să menţină diabetul în atenţia populaţiei în mod susţinut.

Familiile au un rol cheie în gestionarea factorilor de risc pentru diabetul de tip 2 (sedentarismul, obezitatea, etc) şi trebuie susţinute prin educaţie şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos (alimentația sănătoasa și activitatea fizică regulată).

În județul Mehedinți sunt peste 7.000 de persoane diagnosticate cu diabet zaharat, din care 4.387 trăiesc în mediul urban și 2.809 trăiesc în mediul rural.

Articolul precedentSalariații de la Porțile de Fier au încetat greva japoneză. Urmează o întâlnire cu ministrul Economiei
Articolul următorSecția de la Casa Tineretului a Bibliotecii Județene va fi închisă câteva zile