Administrația Parcului Natural Porțile de Fier: Sfaturi pentru conducătorii auto care circulă pe DN7

Administrația Parcului Natural Porțile de Fier îi îndeamnă pe conducătorii auto să circule cu prudență pe DN57 pentru evitarea unor posibile accidente. În cele mai multe cazuri, reptilele sunt cele care mor strivite de roțile autoturismelor, dar pot ieși în stradă și alte viețuitoare din parc. 

”În ultimele zile a fost foarte mult discutată situația ursului lovit de mașină. Accidente se întâmplă, uneori este de preferat să fie coliziune, decât evitare (pentru siguranța pasagerilor). Problema intervine atunci când aceste accidente se produc intenționat, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori în cazul reptilelor. DN57 este un drum cu asfalt bun, nu foarte intens circulat, iar pe unele porțiuni de drum, șoferii apasă mai tare accelerația, fapt ce face aproape imposibil uneori evitarea unor astfel de accidente”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Parcului Natural Porțile de Fier.

Pădurile din Parcul Natural Porţile de Fier asigură un habitat sănătos pentru numeroase specii de mamifere, păsări, reptile, amfibieni şi nevertebrate.

Romsilva – Parcul Natural Porţile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, şi este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversităţii, al diversităţii geologice, dar şi al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafaţă totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.

Pe raza Parcului Natural Porţile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.

Articolul precedentUn ciclon din vestul Europei aduce ninsori și frig în toată România!
Articolul următorDSP Mehedinți celebrează Ziua Naţională fără Tutun