Africa de Sud, campioana în exercițiu, a învins duminică, într-o partidă palpitantă, cu 29-28, echipa gazdă, Franța, și s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de rugby de la sfârșitul săptămânii viitoare.

Franța a fost eliminată în fața a 79.500 de spectatori, printre care s-a aflat și președintele francez Emmanuel Macron.

Campioana în exercițiu a învins duminică, în sferturile de finală, cu 29-28 (19-19), echipa franceză condusă de căpitanul Antoine Dupont, care a revenit după o gravă accidentare la nivelul feței. O revanșă a finalei din 2019 între Africa de Sud și Anglia va avea loc acum pe 21 octombrie pentru un loc în finală.

Conducătorul de joc francez Dupont, care și-a rupt maxilarul superior și pomeții într-o ciocnire violentă în meciul din turul preliminar cu Namibia, în urmă cu trei săptămâni, a regizat meciul purtând o mască specială.

Meciul a început furios. Cyril Baille a adus Franța în avantaj devreme cu un eseu (4), iar Thomas Ramos a majorat scorul la 7:0. În minutul 8, Kurt-Lee Arendse și Manie Libbok au egalat. Damian de Allende (18) a întors jocul cu eseul său și a făcut 12-7 pentru campionii în exercițiu.

De data aceasta, Franța a egalat prin eseul lui Peato Mauvaka (22). Dar, din nou, acest lucru nu a durat mult. Cheslin Kolbe (26) a readus Africa de Sud în avantaj, 19-12. Înainte de pauză, Cyril Baille (31) a egalat scorul la 19-19 cu al doilea său eseu.

Cu toate acestea, jucătorii de pe teren nu au putut menține ritmul din prima repriză. Două lovituri de pedeapsă transformate de Thomas Ramos (41, 54), precum și un eseu al lui Eben Etzebeh (67) și o lovitură de pedeapsă a lui Handre Pollard (69) au asigurat punctele în repriza secundă.

La 29-25 pentru Africa de Sud, meciul a intrat în ultimele minute. Ramos nu a transformat însă decât o altă lovitură de pedeapsă pentru 28-29, ceea ce nu a putut împiedica ieșirea gazdelor.

Foto: AFP

Sursa: Flashscore

Articolul precedentIordănescu, mândru de tricolori după victoria cu Andorra: ” Suntem neînvinși în grupă. Dorm liniștit noaptea”
Articolul următorVIDEO Prima zăpadă pe Transfăgărășan!