Octombrie aduce cu sine o nouă serie de greve în Europa, ceea ce înseamnă că orarul zborurilor și trenurilor va fi din nou afectat în mai multe orașe importante.

În ultimii ani, transportul în Europa a fost marcat de greve frecvente, determinate de nemulțumirea și dezaprobarea angajaților față de condițiile de muncă și salariile oferite. Grevele transportatorilor au devenit un eveniment obișnuit în cele mai mari orașe ale continentului, blocând și călătoriile într-un mod semnificativ.

Deși sindicatele și administrația publică au încercat să ajungă la un punct de acord, dialogul s-a dovedit uneori un proces lent și greoi. Astfel, pentru a pune presiune pe decidenți și a atrage atenția publicului asupra situației lor, angajații din transporturi organizează greve cu o frecvență din ce în ce mai mare. Acest fapt a devenit o sursă constantă de probleme și frustrări pentru călători, care sunt nevoiți să-și anuleze, să-și reprogrameze sau să se confrunte cu întârzieri și haos în desfășurarea planurilor de călătorie. 

Euronews Travel a compilat toate informațiile despre grevele care vor avea loc în Europa, în octombrie.

Rușii atacă masiv cu drone la granița României. Portul Ismail, sub asediu

Franța: Zboruri anulate de la Paris și Marsilia

Autoritatea aviației civile din Franța a cerut companiilor aeriene să anuleze vineri, 13 octombrie, zborurile de pe aeroporturile din Paris și Marsilia, ca parte a unei campanii mai ample a sindicatelor pentru creșteri salariale.

Aproximativ 40% din zborurile din și dinspre Paris Orly vor fi anulate, 25% din zborurile din și dinspre aeroportul Marsilia-Provence și 15% din zborurile din și dinspre Paris Beauvais.

Companiile aeriene au tendința de a proteja zborurile pe distanțe lungi în astfel de situații, astfel încât călătoriile pe distanțe scurte sunt mai susceptibile de a fi afectate. Dar oricine are o călătorie rezervată între 12 octombrie seara și 14 octombrie dimineața este sfătuit să verifice cu compania aeriană.

De asemenea, vineri sunt probabile anulări la transportul feroviar și la metrou, deoarece sindicatele relevante și-au exprimat sprijinul pentru grevă. 

Un orar complet al grevei este așteptat de SNCF și de rețeaua de transport public din Paris până joi după-amiază, pentru a ajuta oamenii să-și facă planuri.

Topul salariilor. Unde se plătesc cele mai mari lefuri din România și unde sunt cele mai mici

Grevă în transportul din Paris în timpul Cupei Mondiale de Rugby

Lucrătorii de la metroul din Paris au amenințat cu greva în timpul Cupei Mondiale de Rugby, care se desfășoară până pe 28 octombrie la Stade de France, Saint-Denis.

În timp ce conductorii de trenuri vor primi o primă ca recunoaștere a serviciilor suplimentare pe care trebuie să le efectueze în timpul evenimentului, personalului din stații nu li s-a oferit un salariu suplimentar.

Membrii sindicatului FO-RATP, care îi reprezintă pe angajații din transportul public din Paris, au amenințat că vor ieși în stradă din cauza acestei probleme. Negocierile sunt în curs de desfășurare.

Anglia: Personalul auxiliar anunță o grevă la Heathrow

Lucrătorii de la caruselul de bagaje de la Aeroportul Heathrow din Londra au anunțat că vor intra în grevă timp de 13 zile distincte în luna octombrie.

Greva de la Heathrow va avea loc în perioada 6-9 octombrie și 20-30 octombrie. Cea de-a doua rundă de greve va avea un impact asupra perioadei aglomerate de toamnă în care se efectuează călătoriile de jumătate de trimestru.

Personalul va ieși în stradă între orele 17:30 pe 6 octombrie și 6 dimineața pe 9 octombrie, și între orele 5:30 pe 20 octombrie și 6 dimineața pe 30 octombrie.

Membrii sindicatului Unite, angajați ai Vanderlande Industries, vor ieși în stradă din cauza ofertelor salariale sub nivelul inflației.

Spania: Personalul de securitate anunță o grevă pe aeroportul din Alicante

Personalul de securitate privat de la aeroportul Alicante-Elche a anunțat greve în cursul acestei luni din cauza condițiilor de muncă și a salariilor.

Angajații Ilunion Seguridad vor intra în grevă în zilele de 6-15, 17, 20-22, 24, 27-29 și 31 octombrie; 1-5, 7, 10-12, 14, 17-19, 21, 24-26 și 28 noiembrie; 1-10, 12, 15-17, 19 și 22-31 decembrie; și 1-14 ianuarie.

Articolul precedentOraș asediat și front comun contra minelor! Putin cere negocieri de pace, dar în alt război
Articolul următorTopul salariilor. Unde se plătesc cele mai mari lefuri din România și unde sunt cele mai mici