Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în perioada Crăciunului.

„Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Astfel, în cadrul acestor acțiuni  au fost derulate activități de verificare atât în mediul urban cât și rural, acțiunile de verificare a măsurilor sanitare, vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2, fiind  verificate 1.300 de persoane și peste 10 societăți comerciale. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 3.000 de lei. In trafic, au fost verificate, peste 30 de mijloace de transport.”, transmite biroul de presă al IPJ Mehedinți.

Polițiștii reamintesc și faptul că este permisă circulația persoanelor în intervalul orar 23.00-05.00, pentru următoarele motive:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

– deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentCod PORTOCALIU de ninsori şi viscol. Ce judeţe sunt vizate
Articolul următorCompania de Drumuri, apel către șoferi