Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru gestionarea a 16 situații de urgență, în ultimele 48 de ore.

Echipajul pirotehnic al ISU Mehedinţi a intervenit pentru ridicarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, găsit pe un câmp de către un cetăţean, pe raza localității Păunești din comuna Godeanu. 

Specialiştii pirotehnicieni au identificat elementul, un proiectil de artilerie, calibrul 76 mm, pe care l-au ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare. 

Aceasta este cea de-a cincea misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, efectuată de pompierii mehedințeni de la începutul acestui an.

Cetățenilor li se atrage atenţia că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, potpfi foarte periculoase.

La găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.    

Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi educării preventive a copiilor, în vederea conştientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli.

????????????????????????????????̦???????? ???????????????????????? ???????????????????? ???????? ???????????????????????????????????????? ????̂???? ???????????????????? ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????̦???????? ???????? ????????????????????????̦????̆ ???????????? ???????? ????????????̦???????????????????? ???????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????? ????????????̦???????????????????????? ???????? ????????????????????̆???????????????? ????̂???? ????????????????????????̦???????? ???????? ????????????????????????̦????̆ ℎ????????????????:// ????????????????????????????????????????????.???????? ????̦???? ????????????????????????????̦???????? ???????? ???????????????????? ???????????? ???????????????? ???????????????????? ???????? ????????????????????̆????????????????????̆ ???????????????????????????? ???????? ???????? ???????????? ???????????????????? ????̦???? ???????????????????????? ????????????????.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentTransport agabaritic începând din această noapte
Articolul următorPremierul român a declarat că sunt căutate soluții pentru ca cel puțin două dintre alegerile care vor avea loc anul viitor să fie comasate