Sportivii Mădălina Bereș și Robert Glință au fost desemnați Purtători de Drapel pentru Team Romania la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Hotărârea a fost luată astăzi de Comitetul Executiv al COSR, prin vot.

Mădălina Bereș este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 și campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegații din Team Romania. Federația Română de Canotaj a calificat 36 de sportivi la JO Tokyo 2020. Mădălina este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul după Iulică Ruican – Atlanta 1996 și Elisabeta Lipă – Sydney 2000, Atena 2004.

Robert Glință este primul înotător din România care a reușit să câștige aur la Campionatele Europene  și a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. El este multimplu medaliat european și va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară. 

Prima sportivă care a purtat drapelul României la JO a fost Elisabeta Lipa, Președintele Federației Române de Canotaj. De cinci ori campioană olimpică și desemnată canotoarea secolului, Elisabeta Lipă a avut de două ori această onoare, la Sydney 2000 și la Atena 2004. 

Articolul precedentGarda Apulum, la Festivalul Daco – Roman Drubeta
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Recuperarea prejudiciilor, marea problemă a României în lupta cu sistemul infracțional