Astăzi a fost învestit în funcție noul prefect al județului Mehedinți

Sâmbătă, 7 decembrie, la Prefectura Mehedinți, în prezența ministrului de Interne, Marcel Vela și ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Cristinel Pavel a depus jurământul de învestire în funcția de prefect.

Ministrul Marcel Vela a dat citire hotărârii  Guvernului României nr. 835/6.12.2019  ”privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Mehedinți de către domnul Pavel Cristinel”, după care prefectul Cristinel Pavel a depus jurământul.

În discursul său, noul prefect al județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a transmis că dorește o mai mare transparență în activitatea administrativă:

”Vreau să mulţumesc pentru încrederea acordată, un nou mandat de prefect reprezintă pentru mine o onoare deosebită și, în același timp, o mare responsabilitate. Îmi doresc transparență în activitatea administrativă, dar şi implicare promptă în soluţionarea problemelor fiecărei comunităţi din judeţ, cu alte cuvinte o schimbare în bine în administrație”.

”Vă rog să-mi permiteți să îl felicit pe domnul prefect, vă felicit pe dumneavoastră, pe toți cei care lucrați în Prefectură, partenerii din deconcentrate, din instituțiile care sunteți alături de prefect pentru ca domnia sa să reprezinte cu cinste Guvernului României în județul Mehedinți. Vă doresc tuturor mult succes, vă doresc sărbători fericite și împreună cu domnul prefect să aveți doar bucurii și satisfacții”, a declarat ministrul Marcel Vela.

”Îmi doresc ca și județul Mehedinți să reușească să depășească bariera și să ajungă din urmă județele avansate din România. Ne uităm cu jind la vestul țării, la nordul Moldovei și îmi doresc ca și județul Mehedinți să ajungă acolo. Primarii din județul Mehedinți au ușa deschisă la mine, Guvernul României se preocupă de primari indiferent care este culoarea lor politică, iar eu îmi doresc ca toți primarii din Mehedinți să beneficieze de fonduri pentru a putea dezvolta județul. Pentru proiecte majore voi merge în Parlament și voi căuta consens politic cu toate forțele politice și veți vedea în perioada următoare un proiect mare pe care îl vom demara. (…) Toată lumea vreau să respecte legea. Nu vreau să mai existe oameni care sunt fugăriți pentru apartenență politică și s-a întâmplat lucrul acesta în județul Mehedinți. Nu vreau ca instituțiile deconcentrate să se mai implice în lupta politică”, a spus la rândul său ministrul Economiei.

La ceremonie au participat subprefectul Octavian Tuțu, reprezentanții autorităților publice locale, ai serviciilor publice deconcentrate și personalul Instituției Prefectului Județul Mehedinți.

Cristinel Pavel este la al doilea mandat de prefect, primul fiind în timpul guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș. Este absolvent al Universității Politehnice din Timișoara și de-a lungul carierei sale a ocupat funcții de conducere importante în județul Mehedinți. După încetarea primului mandat de prefect, a fost directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Mehedinți.

Fostul prefect al județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, nu a participat la ceremonia de învestire.

Articolul precedentPercheziții la două depozite cu țigări de contrabandă din Turnu Severin
Articolul următorCum să dezgheţi eficient şi rapid parbrizul de la maşină