Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei faptul că Agenţia Meteorologică de Stat – AEMET a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă şi a emis un cod galben şi unul portocaliu de vânt şi caniculă, pentru zilele de vineri şi sâmbătă.

 Sunt afectate mai multe zone:

– Cod galben de vânt (până la 80 km/h) şi caniculă (38 grade C) pentru vineri, în comunitatea Andaluzia;

– Cod portocaliu de vânt (până la 80 km/h) şi caniculă (36 grade C – 42 grade C) pentru sâmbătă, în comunităţile Madrid, Andaluzia, Aragon, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Extremadura şi Comunitatea Valenciană.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea pentru cetăţenii români de a consulta în permanenţă informaţiile publice şi recomandările autorităţile spaniole.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgenţă, să contacteze autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid +34 91.734.4004, apelul fiind redirecţionat către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Articolul precedentIgienizarea terenurilor este interzisă în perioadele caniculare
Articolul următorREGULI NOI pentru turiștii români care merg în concediu în GRECIA