Mai mulţi consumatori din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea au rămas fără energie electrică, din cauza fenomenelor meteorologice de noaptea trecută.

Potrivit unui comunicat remis de operatorul de distribuţie, la nivelul judeţelor din aria operaţională, erau înregistrate următoarele deficienţe în alimentarea cu energie electrică care afectau parţial localitățile menţionate mai jos:

Judeţul Argeş – 50 de deranjamente individuale și localităţile Costești, Stolnici, Bârla și Căldăraru;

Județul Dolj – 29 de deranjamente individuale și localitățile Căciulatu, Robăneștii de Sus și Pârșani;

Judeţul Gorj –  10 deranjamente individuale;

Județul Mehedinți – 8 deranjamente individuale și localitățile Priboiești, Stejaru, Strehaia și Voloiac;

Județul Olt – 10 deranjamente individuale și localitățile Tatulești și Spineni;

Judeţul Teleorman –  30 de deranjamente individuale și localitățile Băbăița, Merișani, Comoara, Siliștea Mică și Rădoiești;

Judeţul Vâlcea – 10 deranjamente individuale.

Până la ora 10:00, operatorul de distribuție a reluat alimentarea cu energie electrică a localităților Costești – Argeș, Căciulatu – Dolj, Priboiești, Stejaru și Voloiac – Mehedinți, Băbăița, Merișani și Rădoiești – Teleorman.

61 de echipe operative ale Distribuţie Oltenia şi ale prestatorilor externi se află în continuare în  teren în vederea remedierii deficiențelor electrice din localitățile afectate parțial: Tatulești și Spineni din județul Olt, Corcova, Șușița și Strehaia din județul Mehedinți, Salcia și Tudor Vladimirescu din județul Teleorman, Stolnici, Bârla și Căldăraru din județul Argeș, și Robăneștii de Sus și Pârșani din Dolj.

„Este important de precizat că precipitaţiile însemnate cantitativ, viteza vântului și descărcările atmosferice din cursul nopții și în dimineața zilei au condus la deficiențe electrice trecătoare, copaci căzuți în rețea, izolatoare și conductoare rupte. Operatorul Distribuţie Oltenia va continua să monitorizeze situaţia reţelelor electrice din aria sa operaţională, astfel încât disconfortul creat de evoluţia nefavorabilă a condiţiilor meteo să fie diminuat”, mai transmite sursa citată.

Reamintim faptul că semnalarea tuturor defecţiunilor în reteaua de distribuţie a energiei electrice din aria de operativitate Distribuţie Oltenia se poate face apelând numerele de telefon disponibile NON STOP pentru preluarea acestora:

0800 500 000 –  număr de telefon gratuit în orice reţea;

0251 408 006, 0251 408 007,  0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în reţeaua naţională.

Articolul precedentO nouă avertizare meteo de ploi, vijelii şi grindină pentru aproape toată ţara. Cod portocaliu valabil până diseară
Articolul următorBilanț coronavirus – 26 iunie – Autoritățile anunță noile statistici – Câte infectări s-au înregistrat în ultimele 24 de ore