Avertizare cod portocaliu și avertizare cod galben de ploi torențiale, începând de astăzi, 14 octombrie, ora 13.00, până sâmbătă, la ora 14.00.

10 judeţe și municipiul București se află, joi, sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente.

Fenomenele vizate sunt instabilitatea atmosferică temporar accentuată. Este vorba despre județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj.

Va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp.

Avertizarea cod galben de ploi însemnate cantitativ a fost emisă pentru 18 județe.

Este vorba despre județele Mehedinți, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița și zone din județele Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Tulcea și Constanța.

În Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.  În regiunile sudice, temporar vântul se va intensifica, având viteze de 45…55 km/h.

În a doua parte a zilei de astăzi și în noaptea de joi spre vineri, 14/15 octombrie, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, transmite Administrația Națională de Meteorologie.