BAZINUL OLIMPIC DIN SEVERIN INTRĂ ÎN REABILITARE

În cadrul ultimei ședințe de îndată a Consiliului Județean Mehedinți s-au aprobat indicatorii tehnico-economici și totodată, suma care se va aloca din bugetul județean la suma asigurată de Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Bazinului de Înot din Drobeta Turnu Severin. Bazinul Olimpic se află de peste 10 ani în paragină.

Este vorba despre studiul de fezabilitate întocmit de Compania Națională de Investiții, valoarea totală a lucrărilor ce urmează să se efectueze la acest obiectiv fiind de peste 46 milioane lei, în timp ce contribuția Consiliului Județean Mehedinți este de 600.000 lei.

„Este o investiție pe care toți mehedințenii o așteaptă, iar noi, ca autorități, nu putem decât să ne bucurăm că ea se va face cu fonduri provenite în mare parte, din bugetul Companiei Naționale de Investiții. La sfârșitul acestei săptămâni, obiectivul va fi pe masa membrilor Comisiei Tehnico-Economică a CNI, acesta fiind motivul pentru care a fost necesară aprobarea proiectelor în ședință de îndată”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Conform proiectului, Bazinul de înot va avea, pe de o parte, spațiu modern destinat înotului, cabinet medical, grupuri sanitare, vestiare, cabine de schimb, iar pe de altă parte, va avea spații pentru saună, masaj, jacuzzi, salină, dușuri, sală de fitness, birouri administrative și spații pentru depozitare.

Totodată, se vor face lucrări necesare creșterii performanței energetice a anvelopei clădirii. În urma investiției care se va face, Bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin va fi unul care va corespunde organizării evenimentelor olimpice, acesta urmând să fie dotat cu toate echipamentele performante de monitorizare și măsurare a competițiilor.

Bazinul olimpic, intrat în circuitul sportiv în anul 1986, a fost închis în anul 2009 din cauza degradării acoperişului şi a zidurilor de susţinere, situaţie care punea în pericol viaţa tinerilor care se antrenau aici pentru competiţii sportive. De asemenea, obiectivul a fost, până în anul 2015, pe lista de investiții directe ale Consiliului Județean Mehedinți. Imediat după aceea, obiectivul a fost transferat la Compania Națională de Investiții.

Articolul precedentTrei firme cu capital străin înmatriculate în Mehedinți
Articolul următorPAGUBE DE CIRCA 5 MILIOANE DE LEI PROVOCATE DE PLOILE DIN MEHEDINȚI