BEJ MEHEDINȚI CONFIRMĂ FUGA PREȘEDINȚILOR DE SECȚII DE VOTARE

Președintele Biroului Electoral Județean Mehedinți, judecătorul Alin Ghimpău (foto), a confirmat dezertările în masă de la conducerea secțiilor de votare. Fenomenul, care a luat amploare la nivel national, este relevant și în Mehedinți. Nu mai puțin de 47 de președinți ai secțiilor de votare, din totalul de 287, au renunțat la acestă calitate, motivele invocate fiind de ordin personal, în timp ce alți 30 nu au fost de găsit.

Zeci de președinți ai secțiilor de votare deschise pe teritoriul județului Mehedinți, pentru referendumul din zilele de 6 și 7 octombrie, au dat bir cu fugiții, din vaii motive. Fenomenul, care a luat amploare în întreaga țară, ar avea la bază nemulțumiri legate de remunerație, de perioada de două zile a scrutinului, dar, potrivit unor surse din BEJ Mehedinți, și de organizarea slabă făcută de către Autoritatea Electorală Permanentă. Biroul Electoral Județean a înregistrat, în ultimele două zile un val de zeci cereri de retragere. Numărul președinților care au făcut astfel de cereri a ajuns la 47, asta în condițiile în care alți 30 de președinți nu au putut fi identificați sau găsiți la numerele de telefon aflate în baza de date. În Mehedinți vor fi deschise 287 de secții de votare, fiecare având nevoie de un președinte.

BEJ Mehedinți a solicitat deja înlocuirea președinților care s-au retras și nu există niciun pericol în ceea ce privește buna desfășurare a scrutinului, mai ales că lista de rezervă este una suficient de consistentă.

Și în județul Mehedinți ne confruntăm cu această problemă. Din cele 287 de persoane desemnate, un număr de 47 a formulat cereri de renunțare din diverse motive, sănătate, plecați din localitate sau alte evenimente neprevăzute, alte 30 de personae nu au putut fi identificate datorită numerelor de telefon incorecte sau inexistente. Am procedat la întocmirea unui nou table și l-am înmânat către președintele Tribunalului. Pe lista AEP Mehedinți sunt suficiente persoane pentru a-i înlocui pe cei care se retrag și nu vom avea probleme în organizarea referendumului”, a declarat judecătorul ALIN GHIMPĂU, președintele BEJ Mehedinți.

În întreaga țară, situația președinților care fug de răspunderea conducerii secțiilor de votare a devenit un fenomen. Sute de personae s-au răzgândit brusc sau și-au găsit altceva de făcut sâmbătă și duminică. Cele mai des întâlnite motive invocate sunt boala, obligațiile de tot felul, de la nunți și botezuri și până la afaceri programate din timp, dar și lipsa din localitate sau chiar din țară.

Articolul precedentFOTO Mielul autohton are concurență în Mehedinți – oaia cameruneză
Articolul următorO femeie înjunghiată de soțul său în parcarea unei fabrici de cablaje din Turnu Severin