BILANȚ LA TRIBUNALUL MEHEDINȚI: CREȘTE NUMĂRUL CAUZELOR PENALE

Magistrații de la Tribunalul Mehedinți și-au prezentat bilanțul activității pe anul precedent. La eveniment au participat și doi reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, precum și președintele Curții de Apel Craiova. Anul 2018 a însemnat pentru judecătorii Tribunalului Mehedinți o rată de soluționare crescută și un volum de muncă mediu de 23 de dosare pe judecător, dar și o creștere a cauzelor penale noi.

Tribunalul Mehedinți a avut un an cu rezultate bune în 2018. Cel puțin așa arată cifrele bilanțului prezentat astăzi de magistrați. La evenimentul prilejuit de analiza activității pe anul precedent au participat doi magistrați de Consiliul Superior al Magistraturii, precum și președintele Curții de Apel Craiova, judecătoarea Adina Ponea. Nu mai puțin de 7.518 cauze s-au înregistrat în anul 2018 pe rolul Tribunalului Mehedinți, în scădere cu 1.388 față de anul 2017. La începutul anului 2018, stocul de dosare nesoluționate era de 2.132, acestea adăugându-se, evident, spre soluționare, la cele înregistrate în 2018. Se observă că, urmare a unei rate de soluţionare crescute, stocul de dosare a fost diminuat permanent ajungându-se la 1097 dosare la sfârşitul anul 2018, reprezentând o medie de 27,4 dosare / judecător, conform schemei de personal.

Surprinzător sau nu, președintele Tribunalului Mehedinți mai spune că justițiabilii s-au arătat anul trecut deosebit de mulțumiți de modul în care au fost tratați în timpul cauzelor avute pe rolul instanțelor.

Totuși, cea mai solicitată dintre secțiile Tribunalului Mehedinți a fost cea penală. În ultimii trei ani aici a crescut în mod constant numărul cauzelor nou intrate, iar pe cale de consecinţă a crescut şi volumul de activitate. Astfel, faţă de anul precedent, au fost înregistrate, până la data de 31.12.2018, un număr de 1620 de cauze nou intrate, faţă de 1533 câte erau în anul 2017.

Articolul precedentDEPUTAT PNL DE MEHEDINȚI: „BUGETUL PSD DISTRUGE ADMINISTRAȚIILE LOCALE” (video)
Articolul următorPREOTUL MORT ÎN CROAȚIA, CONDUS PE ULTIMUL DRUM DE SUTE DE OAMENI