Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a vorbit, duminică seara, despre Parteneriatul Strategic SUA-România. Acesta a dezvăluit că ”există oameni care au făcut spionaj împotriva SUA din partea României, pe banii românilor”.

„Se pare că există oameni care au făcut spionaj împotriva SUA din partea României, pe banii românilor, împotriva românilor care și-au dorit intrarea în NATO și care și-au dorit Parteneriatul Strategic cu Statele Unite.

Români care erau viziuni pro-americane pentru a distruge orice fel de legătură între cetățenii români și personalități importante din America, pentru a rupe orice fel de legătură între cele două țări. Parteneriatul Strategic era deja în funcțiune, iar pentru chestiunea asta s-au folosit oameni influenți din SUA, români care au fost folosiți, li s-au dat bani din fonduri rusești și care au cumpărat business-uri din America. 

La toată treaba asta, lucrurile sunt clare. Știm deja o parte din victime. Cine despăgubește aceste victime, cine despăgubește relațiile cu țara, cu oameni importanți din America și cine plătește banii înapoi cetățeanului român care a plătit taxe pentru treaba asta?

Același lucru se poate întâmpla și împotriva Marii Britanii, putea să fie o devizie împotriva Marii Britanii, putea să fie o divizie împotriva Germaniei. Ideea mai gravă este că America este principalul partener, în sensul că, dacă se întâmplă ceva, ei trebuie să ne apere. Era scopul Rusiei să rupă chestiunea asta. Oameni importanți din România care aveau legătură cu oameni importanți din SUA erau urmăriți, li se puneau microfoane în casă. Cine plătea pentru asta? Care este suma care s-a cheltuit și cine o dă înapoi?

O parte din aceste persoane care erau folosite pentru a denigra persoane române care aveau legături cu cetățeni americani, cu oameni de afaceri mari și personalități din America, s-au folosit, printre altele, ca metode de finanțare și oameni care aveau companii, care fuseseră arestați. Ancheta va merge și acolo, pentru că există aceste documente care arată foarte clar cum erau finanțate anumite activități și cum erau folosiți pentru intrarea în anumite locuri. Cel mai important dintre tot ce am spus până acum este că aceste documente sunt în posesia celor din America și ar fi foarte bine ca SRI să ceară desecretizarea acestor documente împotriva intereselor României. Altfel, s-ar face părtaș la această activitate”, a precizat regizorul Bobby Păunescu, la un post TV.

Articolul precedentMiron Mitrea critică modul în care a fost prezentată publicului măsura de compensare a prețului la pompă: Nu cred că Ciolacu și Ciucă s-au luat de gât
Articolul următorFlorin Zamfirescu: „Poporul ăsta nu merită ce i se întâmplă, nu merită răul care i se întâmplă. E terfelit, chiar negat, limba e aproape distrusă”