Dezvăluiri bombă, cu documente, despre caracatița grupurilor de interese de la Compania Națională Aeroporturi București, în emisiunea Culisele Statului Paralel. Realizatoarea Anca Alexandescu a arătat o serie de documente din care reiese că actualul director economic al CNAB, Augustin Duțulescu, în vremea când avea o altă funcție în cadrul companiei, a primit sponsorizări pentru bursele școlare ale copiilor de la firme cu care apoi, din poziția de director economic, a încheiat contracte.

În 2017, Duțulescu a fost numit de Mîndrescu, actualul secretar de stat pe aviatie, șef peste Control Financiar Preventiv peste tot aeroportul. În acest context au apărut în aeroport cel putin 2 firme, cele mai cunoscute fiind ATSA Industries Brașov și Mountain Industrial Resources Brașov, care au început să câștige milioane de euro din contracte cu aeroportul.

Doar în ultimele 6 luni, a desfășurat proceduri de achizitie, a făcut comisiile pentru aceste achizitii si a semnat nu mai putin de 5 contracte cu Mountain Industrial Resources, firma care i-a sponsorizat studiile copiilor.

Imagine

Imagine

Imagine

 

Imagine

(Sursa: declaratie de avere Dutulescu Maria Raluca)

ANCA ALEXANDRESCU: DACĂ NU SE SESIZEAZĂ DNA, ÎNSEAMNĂ CĂ CINEVA ÎI APĂRĂ

„Sincer, nu știu cum îl mai țin pe Mândrescu la Ministerul Transporturilor, arăt niște lucruri după care, dacă DNA nu se duce acolo, înseamnă că-i protejează, altceva nu pot să spun”, a afirmat realizatoarea Anca Alexandrescu.

Potrivit declaratiilor de avere pe anii 2020-2021 depuse de sotia lui Augustin Duțulescu, Maria Raluca Dutulescu, cei doi copii ai cuplului au primit burse scolare și de la ATSA Industry Brasov.

 

Imagine

(Sursa: declaratie de avere Dutulescu Maria Raluca pe anul 202o)

 

  

Imagine

(Sursa: declaratie de avere Dutulescu Maria Raluca pe anul 2021)

DORIN IACOB: ACESTE DOCUMETE ARATĂ O ȘPAGĂ PE FAȚĂ

„Practic, cele 2 firme i-au sponsorizat pe copiii dl. Duțuescu cu plata burselor școlare.  Cum este posibil așa ceva?” a mai afirmat Anca Alexandrescu.

Dorin Iacob (analist politic): Asta este o șpagă pe față. Adică eu semnez contracte cu o firmă și firma dă bani pentru copiii mei, să stea la școală?!

Anca Alexandrescu: Unde este DNA?

Dorin Iacob: Până la DNA mai sunt Consiliile de Administrație, comisii de verificare, nu a sesizat nimeni?

Anca Alexandrescu: Domnului Sorin Grindeanu, înțeleg că nu găsiți cartea (lucrarea științifică de în domeniul matematicii pe care ar fi publicat-o alături de tatăl său – N.R.)  dar pe domnii aceștia nu puteți să-i verificați. Dar domnii de la DNA, nici ei nu pot verifica? Firma care plătește bursele copiilor are contacte cu angajatorul tatălui lor, Compania Aeroporturi este de stat, nu este a lui Duțulescu, nu dă bani de la el de acasă!”, a mai afirmat realizatoarea emisiunii „Culisele Statului Paralel”.

În prezent, Augustin Duțulescu este obligat să completeze și o declaratie de impartialitate in cadrul Agentiei nationale de achizitii publice. Acesta a comis clar un fals în actele completate deoarece, daca declara sponsorizările, cele 2 firme ori nu aveau voie să participe la procedurile de achiziție unde Duțulescu este director financiar, ori trebuia descalificate. Acest lucru nu numai ca nu s-a întâmplat, dar aceste firme au si câștigat licitațiile.

Articolul precedentDorin Iacob: „Aroganța lui Eduard Novak l-a făcut foarte nepopular, și nu e bine pentru sportul românesc”
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET