Calinic Argeșeanul îi răspunde ÎPS Teodosie: „Femeia, înger pe pământ! Nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură!”

Calinic Argeșeanul, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, vorbește într- un mesaj despre femeie, pe care o numește „înger pe pământ” și „ființă dumnezeiască”, expunând învățăturile textelor religioase. 

Anterior, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a afirmat că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de „condiția slăbiciunilor sale”. „Femeia a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a spus IPS Teodosie.

„Voi încerca să scriu despre o altă minune, cea a răsplăţii întreite făcută de Dumnezeu Femeii prin aceea că: Au aflat cele dintâi despre Învierea lui Iisus Hristos; au văzut cele dintâi pe Iisus Cel înviat din mormânt şi au dus cele dintâi vestea cea mare a Învierii lui Iisus, chiar ucenicilor Săi!” – a scris ulterior Calinic Argeșeanul într-o postare pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei.

Nu este pentru prima dată când IPS Calinic se contrazice, intră într-o polemică indirectă, cu IPS Teodosie.

Articolul precedentNoi schimbări la Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin
Articolul următorVaccinarea se poate face fără programare, de sâmbătă