O căprioară albă și- a făcut apariția la unul din punctele de hrănire monitorizate de Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi.

O căprioară complet albă a fost fotografiată de camera cu sesenzori. Apariția inedită a fost explicată de specialiști: 

„Acest colorit al blănii este datorat albinismului care este o tulburare genetică, caracterizată prin lipsa sau producerea unei cantități foarte mici de melanină, pigmentul responsabil cu colorarea pielii, a ochilor și a părului” au anunțat reprezentanții regiei, care au publicat imaginile cu frumoasa și neobișnuita căprioară.
Albinismul nu este o boală sau rezultatul vreunei mutaţii genetice, are loc din cauza unei dezordini congenitale hipo-pigmentare, caracterizată de absența parțială sau totală a melaninei, pigmentul natural. Această culoare dezavantajează animalul pentru că iese foarte tare în evidență, în afara sezonului hibernal.
În lumea animală, apariția exemplarelor albinoase este de regulă, un indicator al densității ridicate. Aceste tulburări genetice apar în urma fenomenului numit consangvinizare, adică fecundarea exemplarelor înrudite.”

foto: Obancea Cătalin, Parcul Natural Bucegi

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

 

Articolul precedentTransport agabaritic. Ce zone sunt afectate
Articolul următorBani pentru agentul termic din Severin de la Consiliul Județean