CAPTURĂ DE ALCOLIȘTI LA VOLAN, PE STRĂZILE DIN SEVERIN: TREI BUCĂȚI, ÎN DOUĂ ORE!

Încă din primele minute ale zile de 29 mai, în plasa polițiștilor rutieri severineni au început să cadă câțiva șoferi băuți. Între 00:30 și 2:30, trei persoane au fost depistate cu concentrații serioase, iar una dintre acestea nu poseda nici permis de conducere. În funcție de gravitate, cei trei s-au trezit, dar nu din beție, ci cu dosare penale!

Primul client al polițiștilor a apărut imediat după miezul nopții pe strada Crișan din municipiu. Este vorba de un bărbat de 24 de ani care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație de 0,49 la mie mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală.

După 40 de minute, alt șofer vesel, ceva mai băut ca precedentul, pe altă stradă! La ora 01:10, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, au depistat în trafic un bărbat de 50 ani, din municipiu, care conducea un autoturism pe strada Cicero, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație de 0,94 la mie mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Și an această cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală.

Cel de-al treilea temerar se afla pe drumul european E70, la Orșova, și venea de la Băile Herculane. Acesta are 34 de ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Orșova unde a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală.

52 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore. Oamenii legii au reținut 14 permise de conducere și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 lei.

Articolul precedentSpor natural negativ în Mehedinți. Cifrele nu sunt îmbucurătoare
Articolul următorConcursul „Cu viața mea apăr viața” și-a desemnat câștigătorii