Caz rar la RAR Iași. Angajații au avut parte de o inspecție rară. Un român a venit cu o mașină de epocă, produsă în 1914, un Ford T, la RAR. 

O întoarcere în timp la Iași când un român a venit cu o mașină de epocă, produsă în 1914, un Ford T, la RAR.
 
În prezent în lume mai există aproximativ 200 de exemplare.
„Când colegii de la RAR Iași ne-au spus că au fost martorii unei întoarceri în timp, n-am știut cum să reacționăm. Totuși, aveau dreptate, iar ocazia de a putea vedea o mașină veche de peste 100 de ani și de a-i auzi sunetul motorului este o onoare pe care puțini o au.
În imagini este un Ford T, fabricat în anul 1914, asa cum reiese și din documente. Da, ați citit bine, 1914!
 
Daca vă întrebați cum ar fi să conduceți această mașină, trebuie sa știți că este necesar un instructaj temeinic înainte: pedala din stânga este schimbător de viteze, cea din mijloc este pentru mersul inapoi, cea din dreapta este frâna de serviciu, iar accelerația este o manetă în dreapta volanului.
 
Farurile funcționează cu acetilenă (există un generator de acetilenă), iar felinarele (pozițiile față-spate) sunt alimentate cu gaz lampant.
Se estimează că în toată lumea ar mai putea fi aproximativ 200-250 de astfel de autovehicule produse în anul 1914″, a scris RAR Iași.
 
Mașina are motor de 2.900 cmc, 4 cilindri, 20 CP, răcire cu apă, viteză de până la 64 km/h, roți cu spițe din lemn, scânteie provenită de la magnetou.
 
Există însă și mistere, ca în orice lucru vechi: nu se cunosc kilometrii reali ai mașinii, întrucât aceasta nu este dotată cu odometru.
 
Articolul precedentKlaus Iohannis: „Cât timp voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii! Nu există nicio GAURĂ”
Articolul următorTemperaturi în creştere în cea mai mare parte a ţării astăzi