Peste 400 de focare de pestă porcină africană (PPA) active în acest moment la nivel naţional. 112.927 de porcine au fost afectate, potrivit unui comunicat remis vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară.

Opt focare au fost declarate în exploataţii comerciale, iar şase focare în exploataţii comerciale de tip A.

De luni până joi au fost înregistrate 15 focare noi de pestă porcină africană: trei în judeţele Cluj şi Gorj, două în judeţele Bihor şi Sibiu şi câte un focar în judeţele Arad, Braşov, Buzău, Mureş şi Vaslui.

În aceeaşi perioadă au fost stinse 22 de focare de PPA: şase în judeţele Satu Mare şi Teleorman, trei în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, două în judeţul Mureş şi câte un focar în judeţele Galaţi şi Maramureş.

De luni şi până joi au fost înregistrate 50 de cazuri noi de PPA la mistreţi, dintre care 23 de cazuri de mistreţi găsiţi morţi s-au înregistrat în judeţul Arad.

Alte nouă cazuri de PPA la mistreţi găsiţi morţi au fost înregistrate în judeţul Sălaj, trei cazuri de mistreţi morţi în judeţul Prahova, câte două cazuri în Iaşi şi Bacău, şi câte un caz în judeţele Bihor, Caraş Severin, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Vrancea şi Vaslui.

Conform prevederilor europene cazurile la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţie.

Articolul precedentTinerii români din diaspora pot obține finanțări de până la 50 000 de euro
Articolul următorNoul ordin privind înmormântarea pacienților decedați de COVID, publicat în Monitorul Oficial