95 de focare active de pestă porcină africană (PPA), dintre care unul în exploataţii comerciale şi două în exploataţii comerciale de tip A, în România.

34 808 animale vor fi sacrificate, potrivit datelor transmise astăzi de Autoritatea Naţională, Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)

 

În intervalul 25 iunie – 1 iulie 2021, au fost înregistrate 20 de focare noi de PPA, respectiv un focar în judeţul Alba, patru în judeţul Bihor, un focar în judeţul Cluj, unul în judeţul Dâmboviţa, un focar în judeţul Gorj, un focar în judeţul Maramureş, trei în judeţul Satu Mare, două în judeţul Sălaj, şase în judeţul Teleorman, un focar în judeţul Alba, două în judeţul Bihor, unul în judeţul Giurgiu, patru în judeţul Iaşi, opt în judeţul Maramureş, patru în judeţul Vâlcea şi unul în judeţul Dolj.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, în  31 iulie 2017, până în prezent, au fost diagnosticate 5.774 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

În intervalul 25 iunie – 1 iulie au fost înregistrate cinci cazuri noi de PPA la mistreţi, câte unul în judeţele Maramureş, Sălaj, şi Vâlcea şi două în judeţul Satu Mare. 

Articolul precedentHoria Tecău, eliminat în turul doi la Wimbledon
Articolul următorSenatorul Claudia Banu: Plimbatul cetățenilor după copii xerox trebuie să înceteze!