CEA MAI SLABĂ PREZENȚĂ, ÎN ZONELE ROȘII ALE PSD

Județul Mehedinți este stăpânit, într-o majoritate zdrobitoare, de primari PSD. 56 din cele 66 de primării din județ sunt conduse de primari PSD și 2 de primari ALDE. Liberalii dețin doar 8 portofolii de primar. Cu toate acestea, cele mai scăzute procente de participare la vot se înregistrează în comunele roșii, mai ales în cele guvernate de grei ai PSD Mehedinți.

La ora 13:00 procentul de participare la vot era de 3,14 la sută în Mehedinți. Din cele 5 centre urbane (2 municipii și 3 orașe), toate conduse de primari PSD, doar la Strehaia procentul era mai răsărit, adică 4,39 la sută. Culmea este faptul că la Baia de Aramă, condus de un greu al PSD Mehedinți, Rafael Dunărințu, bate vântul prin secții, iar procentul este de 1,13 la sută. La Vînju Mare, orașul natal al președintelui PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, PSD nu se poate lăuda, după 6 ore, decât cu 1,68 la sută. Asta chiar dacă liderul local al PSD a mers să voteze chiar acolo.

Un alt fief al PSD Mehedinți este comuna Șimian, cea mai mare comună din județ. Primarul de aici este Constantin Trușcă, președinte al Ligii aleșilor locali, fost deputat care a condus lista PSD la alegerile din 2016, om care trage sforile în filială. La el în comună, din cei 8.393 de alegători înscriși pe listele electorale permanente, doar 167 au votat, adică 1,98 la sută.

Surse din interiorul PSD Mehedinți spun că astăzi ar fi doar o zi de observare și analiză, iar asaltul decisiv se va da duminică, atunci când alegătorii tradiționali ai PSD ar fi îndemnați să iese la vot.

Articolul precedentMEHEDINȚI: PREZENȚĂ LA VOT PESTE MEDIA PE ȚARĂ, LA ORA 13:00
Articolul următorPrezență extrem de scăzută în nordul Mehedințiului