Un bărbat din localitatea Svinița este cercetat pentru evaziune fiscală și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui.

Cercetările au fost începute după ce polițiștii orșoveni l-au identificat că făcea comerț cu diferite specii de pește, fără însă a avea documente contabile care să justifice acest lucru.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Orșova au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal și a comercializării produselor din pește.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat un bărbat de 77 de ani, din comuna Svinița, care în calitate de administrator la o societate comercială nu a evidențiat în documentele contabile veniturile realizate în urma comercializării unei cantități de 570 kg de pește, de diferite specii.

De asemenea, s-a stabilit că societatea comercială administrată de persoana în cauză a deținut și comercializat alte 60 de kg pește, fără documente legale. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor ori a produselor din pește obținute din pescuit.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentBilanț Covid-19, 9 mai: Număr mic de infectări, dar și de decese! Vezi datele exacte din județul tău
Articolul următorMiron Mitrea despre posibila revenire a lui Vlad Voiculescu și atitudinea USR Plus: Orban și PNL vor pierde din acest joc