Consiliul Județean Mehedinți a depus cererea de finanțare  pentru atragerea de fonduri europene în valoare de aproximativ 3 milioane euro (2.988.772,75 euro), în vederea implementării proiectului ”Spital modular mobil în județul Mehedinți pentru creșterea capacității de combatere a crizei COVID-19”. Spitalul modular ar urma să fie construit în imediata vecinătate a fostei secții ORL din incinta Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, anunță președintele CJ Mehedinți.

“Proiectul a fost elaborat, iar astăzi am depus cererea de finanțare și am speranța că vom obține fondurile necesare achiziționării construcțiilor modulare, construirii infrastructurii, pentru achiziționarea a 10 paturi ATI/UPU și 19 paturi în regim de observație, dar și pentru achiziționarea aparaturii necesare tratării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 în regim de urgență.
Cofinanțarea este 0 în cadrul acestui proiect, toate cheltuielile fiind finanțate cu fonduri europene.

Spitalul modular ar urma să fie construit în imediata vecinătate a fostei secții ORL din incinta Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, acolo unde, de altfel, am amenajat paturi în regim de terapie intensivă pentru pacienții COVID-19 în cursul anului trecut.

Încercăm astfel, să îmbunătățim condițiile și capacitatea de intervenție a personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin în cazul pacienților aflați în nevoie urgentă de tratament și monitorizare. 

Modernizarea infrastructurii de sănătate rămâne principala provocare a mandatului pe care mi l-ați încredințat și vă asigur că facem toate eforturile pentru ca proiectele pe care le avem în derulare să aducă cele mai bune condiții de tratament pentru mehedințeni!
Sănătate multă tuturor!”-  președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Articolul precedentBilanț coronavirus 30 martie. Cifre oficiale – 6.204 cazuri noi, 175 de decese. Un nou RECORD la ATI
Articolul următorProtestul din 29 martie de pe străzile din Severin a degenerat în acte de violență