Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, l-au prins în flagrant pe K.A., cetățean turc, care a oferit cu titlu de mită suma de 300 euro unor polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I.

În data de 26 iunie a.c., polițistul de frontieră A.A., din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin a sesizat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, cu privire la faptul că la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat un cetățean turc împreună cu alți doi concetățeni, dintre care unul nu îndeplinea condițiile legale pentru a intra pe teritoriul țării, prezentând un document de identitate falsificat.

”Cu această ocazie, pentru ca lucrătorul poliției de frontieră să își încalce atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite intrarea în țară persoanei care nu îndeplinea condițiile legale,  numitul K.A. i-a oferit inițial suma de 100 euro cu titlu de mită, lucrătorului de poliție de frontieră care a refuzat banii, dar la scurt timp, același cetățean a revenit și i-a mai oferit și o bancnotă de 200 euro”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție.

S-a realizat constatarea infracțiunii flagrante împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii infracţiunilor de dare de mită, complicitate la dare de mită, fals privind identitatea și complicitate la fals privind identitatea.

 

Articolul precedentRata şomajului în județul Mehedinți, de 6,73%
Articolul următorSEVERINUL ÎNCEARCĂ SĂ ÎNCURAJEAZE INVESTITORII