Autoritățile din Mehedinți sunt în alertă din cauza precipitațiilor abundente care au căzut duminică seară în mai multe localități din județ. Sunt anunțate creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile Drincea, Desnăţui şi Motru.

Duminică seară, pompierii din cadrul Detașamentului Drobeta au intervenit pe teritoriul  comunei Husnicioara pentru salvarea unei persoane, aflată într-o baracă metalică, ca urmare a precipitațiilor căzute.

Patru localități din Mehedinți, respectiv Șișești, Malovăț, Căzănești și Husnicioara s-au aflat duminică timp de aproape  o oră sub avertizare de Cod Roșu.

Până luni, judeţul Mehedinți se află sub incidenţa avertizării hidro-meteorologice COD PORTOCALIU, ce vizează instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi însemnate de apă, precum şi scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, dar şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile Drincea, Desnăţui şi Motru.

Pentru gestionarea optimă a posibilelor efecte generate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate, la sediul ISU Drobeta a fost operaţionalizat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, din care fac parte reprezentanţi ai tuturor structurilor şi instituţiilor cu rol în managementul acestor situaţii de urgenţă, fiind activată şi grupa operativă a inspectoratului.

La nivelul tuturor subunităţilor de pompieri au fost dispuse măsuri suplimentare, totodată, fiind prealertat şi personalul din turele libere, astfel încât în situaţia înregistrării unor situaţii de urgenţă, salvatorii să poată acţiona eficient în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor locale, pentru salvarea vieţii şi protejarea bunurilor acestora, dar şi pentru limitarea efectelor produse.

Articolul precedentPREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI ANUNȚĂ O ANCHETĂ ÎN CAZUL FETIȚEI DIN BAIA DE ARAMĂ
Articolul următorInundațiile au făcut prăpăd în Mehedinți. Zeci de persoane au fost evacuate