Începând de duminică, ora 18.00, și până mâine dimineață, la ora 06.00, județul Mehedinți se va afla sub incidența avertizării meteorologice Cod portocaliu, care vizează instabilitate atmosferică accentuată, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor   – 40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Începând cu ora 17.00, la sediul ISU Mehedinti se va activa Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, din care fac parte reprezentanți ISU și ai celorlalte structuri MAI, dar și ai Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinți.

„Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Informații despre persoane care se află în pericol sau au rămas izolate vor fi imediat anunțate prin numărul unic de urgență 112. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, spun reprezentanții ISU Mehedinți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

Articolul precedentVIDEO Două persoane și-au pierdut viața în urma unui accident pe DN56 A, în Mehedinți
Articolul următorTineri prinși la volan sub influența drogurilor