Specialiştii Inspecţiei de Prevenire şi personalul operativ al subunităţilor din cadrul I.S.U. „Drobeta” vor desfăşura la acest sfârșit de săptămână activităţi de control, informare preventivă şi recunoaşteri la 39 de biserici şi mănăstiri din judeţul Mehedinţi, cu afluență mare de persoane.

Pe timpul controalelor, inspectorii de prevenire vor urmări dacă sunt respectate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor, respectiv existenţa dotării cu mijloace de primă intervenţie, starea sistemelor de încălzire locală, a instalaţiilor electrice şi modul de exploatare al acestora. De asemenea, pentru identificarea căilor de acces şi intervenţie, pompierii vor desfăşura recunoaşteri la unităţile de cult unde se aşteaptă un număr mare de persoane, verificând, totodată, existenţa şi funcţionalitatea hidranţilor.

Pe parcursul acestor activităţi, preoţii şi personalul neclerical sunt instruiţi cum să prevină situaţiile de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.

„Pentru petrecerea în siguranţă a Sărbătorii Floriilor şi a Paştelui Catolic, dar şi pentru protejarea sfintelor lăcaşuri, astfel încât viaţa enoriaşilor să nu fie pusă în pericol, iar bunurile să nu fie mistuite de flăcări, recomandăm respectarea regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor la astfel de obiective”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Drobeta.

Persoanele, care participă la slujbele religioase, trebuie să parcheze autoturismele astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă, în cazul producerii unui eventual incendiu.

Accesul credincioşilor în incinta lăcaşurilor de cult este permis numai în limita capacităţii acestora, iar dacă publicul este numeros, uşile de pe căile de acces şi evacuare se vor menţine deschise pe timpul slujbelor religioase. În scopul evitării supraaglomerării bisericilor şi mănăstirilor, dar şi pentru evitarea producerii unor accidente, se recomandă desfăşurarea slujbelor în aer liber.

În timpul slujbelor religioase, credincioşii trebuie să manifeste prudenţă la utilizarea lumânărilor aprinse, ţinându-le la distanţă faţă de haine şi păr, evitând apropierea  acestora de  obiectele de decor care ar putea lua foc.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi copiilor, care trebuie supravegheaţi permanent.

Orice început de incendiu va fi anunţat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

Articolul precedentEURES: 100 locuri de muncă la cules de fructe în Spania
Articolul următorGABRIEL OPREA: „AU VENIT LA NOI PESTE 50 DE MII DE ROMÂNI PATRIOȚI, MILITARI, POLIȚIȘTI, POMPIERI, JANDARMI” (vezi VIDEO!)