Pasionații de ciclism sunt invitați duminică, 18 iulie, la o tură în lungime totală de peste 100 de kilometri, între Abrud și Arieșeni. Inițiativa denumită „Cu bicicleta în Țara Moților” aparține jurnalistului Lucian Mîndruță.

„Primăria pune la bătaie un microbuz cu platformă pentru cei care obosesc, Crucea Roșie Alba ne asigură primul ajutor la nevoie, iar Poliția Abrud ne ține la distanță de riscurile rutiere. Pentru toate mulțumim anticipat.

Mergem până la Arieșeni și ne întoarcem pe același drum, cu urcări care totalizează cam 1.000 de metri diferență de nivel. Lungimea totală a traseului e 106 kilometri.

Nu e un drum ușor, chit că vom avea o gustare pregătită de gazde la jumătatea drumului, în Arieșeni, plus o chermeză la final.

Trebuie să fi făcut măcar 500 de kilometri anul acesta sau să aveți o condiție fizică bună, ca să nu devină inconfortabil.

Ritmul e însă lejer: 20 km/h pe plat, 10 pe urcări și limitare la 35 pe coborâri.

Fiecare e responsabil pentru siguranța lui, ca și pentru transportul până la locul de start dimineața, precum și pentru întoarcerea acasă din Abrud, seara.

Ne vedem la 9:30, duminică 18 iulie, în fața Primăriei Abrud”, au transmis organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentCe și- au transmis Premierul și președintele PNL Ludovic Orban la Vâlcea
Articolul următorCel mai aglomerat weekend. Peste 100 000 de turiști pe litoral. Blocaje pe A2