CUCOȘ, PRIMIT LA SEVERIN CU ONORURI MILITARE ȘI OSANALE PARLAMENTARE (video)

De la Sebastian Cucoș citire: „Sunt momente în care foarte multă lume vrea să se afișeze aproape de jandarmi”.

Fostul șef al Jandarmeriei Române, în prezent prim adjunct al acestei instituții, acuzat de orchestrarea ororilor comise de jandarmi la mitingul diasporei din 10 august 2018, a fost primit la Drobeta Turnu Severin cu onoruri militare și cu laude din partea parlamentarilor PSD și ALDE. Sebastian Cucoș a fost prezent la instalarea inspectorului șef al IJJ Mehedinți, colonelul Daniel Manolea.

Începând din luna octombrie 2018, Inspectoratul Județean de Jandarmi Mehedinți are un inspector-șef cu puteri depline, în persoana colonelului Daniel Manolea. Până acum, Manolea a fost doar împuternicit la comanda Jandarmeriei din Mehedinți. Instalarea noului șef a fost prilej de pelerinaj pe la fața locului pentru deputați și senatori de la PSD și ALDE care, de altfel, nu au mai dat prin Severin de foarte multă vreme, dar care de această dată au venit aici pentru a întări rolul „fundamental” în societatea românească a Jandarmeriei. Însuși deja celebrul colonel Sebastian Cucoș, cel care a condus Jandarmeria în timpul reprimării violente a mitingului diasporei din data de 10 august 2018, în prezent prim adjunct al fostului prim adjunct Sindile, a venit la înscăunare. Parlamentarii prezenți și chiar Cucoș au vorbit despre rolul primordial al Jandarmeriei în societate, de atașamentul românilor față de această structură de elită și despre tot felul de astfel de chestiuni.

Doar doi parlamentari mehedințeni, de altfel destul de absenți din viața social – politică mehedințeană, șterși și campioni la neimplicare totală, au ținut să vorbească la acest moment festiv. Este vorba de deputatul PSD Vlad Bontea și senatorul ALDE Ionuț Sibinescu. Au mai fost prezenți reprezentanți de frunte ai administrației publice locale, șefi de la poliție, Parchet, ATOP și multe alte structuri. Fiecare a luat cuvântul și a preamărit rolul Jandarmeriei în societate.

Vlad Bontea: „Ataci Jandarmeria, ataci securitatea națională!”

Sebastian Cucoș nu s-a abținut personal de la a constata că „sunt momente în care foarte multă lume vrea să se afișeze aproape de jandarmi”. Deputatul Vlad Bontea, membru al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, cel care a apărat cu înverșunare Jandarmerie după evenimentele din 10 august 2018, nu s-a abținut de la a aminti de acele momente de groază și a spus foarte liniștit: „O țară cu instituții din domeniul apărării ordinii publice și securității naționale, amestecate în jocuri și dispute politice, slăbite în acest fel, este o țară vulnerabilă. În data de 10 august, Jandarmeria Română a cunoscut un atac foarte dur din partea politicului. În urma acestor evenimente am discutat cu mai mulți foști șefi ai Jandarmeriei Române și ai jandarmeriilor europene. Am ajuns la concluzia că noi, politicul, trebuie să vă protejăm și să vă dăm instrumentele potrivite amenințărilor, prin legi care să vă ajute și care să nu ne pună pe noi toți în situații conflictuale. Consider că atacul la adresa Jandarmeriei Române este un atac la securitatea națională. Vreau să fiu prietenul acestei instituții!” Iată, mai jos, discursul deputatului PSD:

Senatorul ALDE Ionuț Sibinescu: „Ați dovedit că sunteți o forță credibilă și v-ați asigurat un loc de frunte între instituțiile care se bucură de încrederea populației!”

Vedeți mai jos întregul discurs, citit cu greu și dezlânat de senatorul ALDE de Mehedinți:

Articolul precedentPoliticieni PSD și ALDE , dar și Sebastian Cucoș, prezenți la ceremonia de învestire a noului șef al Jandarmeriei Mehedinţi
Articolul următorMehedințenii au salarii mai mici decât românii din alte județe