Acasă Actual Cum a vrut șeful Poștei Române să denigreze Realitatea Plus. Dezvăluirile Ancăi...

Cum a vrut șeful Poștei Române să denigreze Realitatea Plus. Dezvăluirile Ancăi Alexandrescu, confirmate de DNA – VIDEO

Dezvăluiri-bombă în emisiunea Culisele Statului Paralel. Anca Alexandrescu a prezentat, în exclusivitate, legătura dintre emisiunile pe care le-a făcut în luna martie despre caracatița intereselor de la vârful Poștei Române și descinderile DNA de joi, la sediul central și la cele din Iași și Bacău. Realizatoarea a prezentat o înregistrare video dintr-o ședință secretă din luna martie, în care șeful companiei, Valentin Ștefan, deranjat de dezvăluiri, lansa o serie de acuzații care s-au dovedit false la adresa Ancăi Alexandrescu, a lui Maricel Păcuraru și Realitatea Plus.

Procurorii DNA au descins, joi, la sediul Poștei Române, de unde ridică mai multe documente. Actele ar avea legătură cu investițiile făcute de instituția publică. Potrivit unor surse, descinderi au loc în paralel și la Iași și Bacău. În cauză ar fi acuzații de dare și luare de mită, dar și abuz în serviciu. Mita s-ar ridica la aproximativ 15.000 de euro.

Ancheta procurorilor anti-corupție vizează mai multe persoane, între care și șeful compartimentului antifraudă și integritate din cadrul companiei. Practic, descinderea DNA confirmă în mare măsură acuzațiile lansate de Anca Alexandrescu în luna martie. La vremea respectivă, deranjat de dezvăluirile de la Realitatea Plus, șeful Poștei a ieșit la atac, cu un mesaj către proprii angajați.

„La postul de televiziune Realitatea Plus există un serial care denigrează instituția, denigrează munca noastră, a tuturor, și în același timp să arunce în derizoriu pentru tot ce am construit până acum. Astfel, pot spune că fostul director al Poștei Române Mihai Toader împreună cu Maricel Păcuraru au fost condamnați definitiv la pușcărie, pentru o fraudă de peste 4 milioane de lei. Acești oameni care acum spun că Poșta Română o duce rău (…) au fost condamnați în Justiție,” afirma șeful Poștei Romane, în luna martie.

NE-AU RECLAMAT, IAR ACUM OAMENII DE LA POȘTĂ DESPRE CARE AM VORBIT SUNT ACUM VIZAȚI DE DNA

Între timp, instanța a stabilit că fapta despre care vorbea Ștefan nu există, a precizat Anca Alexandrescu.

„Când am făcut acea emisiunea, domnul Burduja m-a reclamat, domnul Ștefan a depus plângere în numele Poștei Române, pentru că aș fi defăimat instituția (…) iată că ceea ce am prezentat noi atunci (în martie 2023 – N.R.) investighează acum DNA.

 

Imagine

(…) Pe 17 martire am arătat schema si legătura între Sebastian Burduja și Valentin Ștefan. În acea schemă apar și 2 dintre numele despre care DNA vorbește în comunicatele din 25 mai, Radu Ursanu si Constantin Tapălagă”, a precizat realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel.

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: Împreună suntem mai puternici! România are tot ce ii trebuie aici, între granițele ei! Nu ne trebuie nimic de la alții!
Articolul următorRotativa se amână. Nicolae Ciucă a anunțat că NU pleacă de la Guvern. Ciolacu: Este o decizie corectă