În această dimineață pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale pentru moment.

Circulația rutieră rămâne restricționată, din cauza căderilor de pietre de pe versanți, pe DN 7CC – Centura Călimănești, km. 3+150 de metri, Călimănești, jud. Vâlcea. Traficul se desfășoară pe un singur fir, alternativ, cu ajutorul semafoarelor și semnalizat cu balize și indicatoare.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere în condițiile intensificării deplasărilor către destinațiile minivacanței de 1 Mai, se recomandă ca șoferii să-și planifice cu atenție traseul și să ia în calcul folosirea unor rute alternative, să nu depășească viteza legală, să circule cu multă atenție, fără depășiri periculoase sau alte manevre riscante și să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule.

Pentru că valorile de trafic sunt mai intense în această perioadă pe litoral șoferii pot folosi următoarele rute alternative:

– București – DN 2 – Urziceni – Slobozia – Hârșova – DN 2A Constanța;

– București – Fundulea – DN 3 – Lehliu-Gară – DN 3A Drajna sau A2 Fetești.

Având în vedere că pe DN 2A, la podul Ovidiu, valorile de trafic sunt ridicate de obicei pe ambele sensuri de mers, în vederea fluidizării circulației din zona podului, polițiștii rutieri recomandă următoarele rute ocolitoare:

–  DJ 226, pe ruta  Corbu – Năvodari – Mamaia;

–  DJ 228 – Nazarcea

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorA condus cu 201 km/h, pe un drum din Mehedinți. Încă doi șoferi au fost sancționați