Din anul 2035 vor fi produse doar modele electrice la Dacia. Este un pas pe care îl vom face şi vom electrifica şi uzina de la Mioveni. Dacia nu este front-runner acum pe electric, dar mizează momentan pe motorizările pe GPL. Nu trebuie să uităm că la Mioveni noi producem acum cele mai mari maşini și putem spune că vom avea acele joburi în România şi peste 100 de ani, a declarat vicepreşedinte executiv în cadrul Grupului Renault, CEO pentru Dacia şi Lada, Denis Le Vot.

Dincolo de trecerea la motorul electric, miza platformei o reprezintă adaptarea la cererea mondială, în con­diţiile în care activitatea uzinei depinde şi de com­ponentele produse acolo, nu doar de maşini. 
La finalul anului 2020 Dacia produsese 5 milioane de maşini începând cu anul 1999 de la preluarea de către Renault la care se adaugă 4 milioane de cutii de viteze, 2,5 milioane de motoare, 15 milioane de elemente de şasiu alături de lansarea în producţie a noului motor de 1,0 litri TCe, a subliniat CEO ul.

Viitoarele modele electrice Dacia vor fi realizate pe o platformă care va fi lansată de în 2024, odată cu noul model Renault R5 electric.