Fostul coordonator al filialei Pro România Mehedinți, Cornel Stroescu anunță, printr-un comunicat de presă, că și-a dat demisia din partid și că alți 600 de membri au procedat la fel.

Gestul lui Stroescu vine după ce în rândurile partidului a fost primit recent și desemnat să conducă filiala Adrian Duicu, fostul președinte al PSD Mehedinți.

„Asistăm în aceste zile la transformarea Pro România într-un PSD mai mic, o anexă a acestui partid. Cooptarea în rândurile formațiunii politice a foștilor baroni locali ai PSD-ului nu face decât să conducă automat la îndepărtarea membrilor onești și demni ai partidului, căci, Pro România s-a îndepărtat de la obiectivele declarate ale unei construcții politice noi”, își motivează demisia Cornel Stroescu.

El mai spune că alți 600 de membri au ales să părăsească partidul din același motiv:

„Nu am cerut nimănui să mă urmeze și să își prezinte demisia, dar echipa pe care am avut-o alături a demonstrat că împărtășește aceleași principii ca și mine, iar în acest moment s-au înregistrat peste 600 de demisii ale membrilor Pro România din Mehedinți. Am refuzat să fim refugii pentru traseiștii politici aflați în căutarea unui nou loc călduț în Parlamentul României. Locul lor, nu mai este acolo”.

Cornel Stroescu este unul dintre cei mai de succes fermieri din Mehedinţi.

Fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, a fost condamnat în decembrie 2017 în primă instanță la un an și șase luni închisoare cu suspendare, într-un dosar de corupție.

Mai exact, Adrian Duicu a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute la art. 12 lit.b din Legea nr.78/2000 – „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”.

Judecătorii au dispus un termen de supraveghere de doi ani, timp în care Duicu nu are voie să părăsească teritoriul României, fără acordul instanței, și trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe durata a 60 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Orșova.

În schimb, Duicu a fost achitat pentru celelalte infracțiuni pentru care a fost trimis în judecată – trafic de influență, cumpărare de influență, trei infracțiuni de folosire a influenței și autorității de o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid politic în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracțiuni de dare de mită, două infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare, că acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Acesta a contestat decizia, apelul fiind judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, următorul termen fiind programat pentru 16 aprilie.

 

 

Articolul precedentLe-a prezentat polițiștilor permisul pe care anterior îl declarase pierdut
Articolul următorLA ORȘOVA, BANNERELE PSD SUNT MONTATE CU ANGAJAȚII PRIMĂRIEI