Opoziţia a depus vineri, moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!“, demersul fiind semnat de 163 de parlamentari, iar joi urmează dezbaterea și votul. 

“Este pentru prima dată când cu adevărat există o șansă mare ca moțiunea de cenzură să treacă, ca acest Guvern incompetent al lui Dragnea, prin interpuși, să fie dat jos, evident dacă toate înțelegerile pe care le avem făcute cu deputați și senatori neafiliați, independenți, din opoziție, din arcul guvernamental își vor ține promisiunea. L-am văzut pe Iordache că a declarat că ei vor pleca în vacanță, suntem și noi curioși să vedem câți vor rămâne la vot pentru că s-ar putea să aibă o surpriză și să rămână oamenii lui Dragnea în vacanță”, spune deputatul PNL Virgil Popescu.

163 de semnături sunt pe moţiunea de cenzură a Opoziţiei (formată din PNL, USR, PMP şi Pro România) împotriva Guvernului Dăncilă. Pentru a trece o moţiune de cenzură sunt necesare 233 de voturi, ceea ce înseamnă că OPoziţia mai are nevoie de 70 de voturi. În prezent toate formaţiunile anti-PSD au 164 de voturi. Aşadar, cei care o vor plecată de la Palatul Victoria pe Viorica Dăncilă ar mai avea nevoie de 69 de voturi, care pot veni de la UDMR, de la Minorităţi, dar şi din partea nemulţumiţilor din PSD.

Articolul precedentFOTO Cântăreața Anca Pop este femeia care a murit înecată în accidentul de la Șvinița
Articolul următorDistribuție Oltenia: Peste 1.000 de electricieni mobilizați în teren