Deputatul USR PLUS Adrian Wiener l-a criticat pe președintele PNL, Ludovic Orban, după ce acesta a declarat că partenerii de guvernare nu sunt văzuți jurând pe Biblie şi făcându-și cruce, anunță Mediafax.

„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce. Noi suntem altfel, noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român”, a fost declarația lui Ludovic Orban care a stârnit reacția deputatului USR PLUS.

Adrian Wiener îi pomenește în mesajul său pe politicienii care au schimbat partidele politice și pe cei interceptați de DNA.

„Aveți dreptate, domnule Orban – sunt convins că toți traseiștii de la PSD și ALDE cu care ați populat PNL-ul, au jurat pe Biblie la învestire. Cu siguranță Costel Alexe și Molnar de la Apele Române au fost la Ziua Drapelului; combinagii Matica și Macovei, interceptați de DNA în dosarul de trafic de influență de la Galați sunt în prima linie la festivitățile de 1 Decembrie. Petru Avram și toate “animalele politice” sunt și ei în primul rând prin biserici la slujba de Înviere făcându-și cruci și mimând cucernicia”, a scris deputatul Adrian Wiener pe Facebook.

Wiener consideră că patriotismul nu trebuie folosit în scopuri politice.

„Greșiți însă profund cu un lucru, domnule Orban – suntem născuți aici; avem părinți și bunici îngropați aici, în acest pământ; și avem sentimentul de apartenență la acest popor. Acest sentiment există, chiar dacă nu îl exhibăm atât de obscen pentru a capitaliza politic. Suntem parte a acestui popor; contribuim la plebiscitului zilnic care până la urmă înseamnă voința acestei națiuni. Și suntem onești și responsabili ca parteneri de guvernare. Puteți conta pe noi. Poate mai mult decât pe mulți dintre voiajorii politici pe care i-ați pripășit prin PNL”, mai scrie în mesajul scris de deputatul USR PLUS.

Concluzia lui Adrian Wiener este că rezultatele muncii politicienilor vor stabili gradul de patriotism.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentRestricții. Aflați ce zone sunt afectate dacă plecați astăzi la drum
Articolul următorBilanț coronavirus 6 iulie: 51 cazuri noi de infectare și 4 decese. Situația actualizată pe județe