Ministerul Culturii din Franța a anunțat decorarea dirijorului român Ion Marin cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler (Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres), una dintre cele mai importante distincții ministeriale ale Franței.

Titulatura de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres va fi acordată muzicianului român pentru „contribuția și angajamentul în serviciul culturii”, se arată în scrisoarea oficială transmisă de Ministrul Culturii din Franța, doamna Roselyne Bachelot-Narquin.

Titlul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor reprezintă un omagiu adus personalităților ce se disting prin creația artistică excepțională în domeniul culturii sau prin contribuția esențială adusă artei și literaturii.

A fost creat în Franța în anii 1957 și recunoscut ca parte a Ordinului Naţional al Meritului de către Charles de Gaulle în 1965

Ordinul Artelor şi Literelor, care recompensează cele mai importante personalităţi culturale ale lumii franceze, se acordă şi cetăţenilor de alte naționalități, pentru contribuţii remarcabile adus patrimoniului cultural francez sau universal.

Articolul precedentLocuitorii din Severin pot să se vaccineze la cele două centre deschise de primărie
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 140. Umilință maximă pentru cercetătorii OMS veniți în China să investigheze originile coronavirusului