DOCUMENTE DIN ARHIVA PRIMĂRIEI, GĂSITE LA GROAPA DE GUNOI

Sute de documente, unele conținând date personale, dintr-o arhivă mai veche a Primăriei din comuna mehedințeană Pătulele au fost descoperite într-o groapă de gunoi ilegală de la marginea localității. Edilii locali ridică din umeri, dar poliția a ridicat arhiva și face cercetări.

Urmăriți declarații în materialul VIDEO:

Pe un câmp de la marginea comunei Pătulele vântul a împrăștiat sute de documente ce la prima vedere s-au dovedit a fi acte de identitate în copie, chitanțiere și facturiere, documente notariale și tot felul de hârtii, unele distruse, altele nealterate. La o privire mai atentă, un consilier local a descoperit că acestea proveneau dintr-o arhivă mai veche de 12 ani a Primăriei din Pătulele și fuseseră pur și simplu îngropate într-o zonă folosită ca groapă de gunoi ilegală. Pentru că treaba a devenit serioasă, iar de sub pământ au fost scoase cantități impresionante de documente a căror vechime pare să fie de câteva zeci de ani, poliția a intrat pe fir.

Reprezentanții autorității locale, mai exact secretarul comunei Pătulele, Constantin Florin Pleniceanu, spune că nu ar fi nimic grav. E vorba de o arhivă mai veche, provenită dintr-o clădire mai veche a Primăriei. Mai mult, secretarul Primăriei spune că nu știa nimic despre dispariția documentelor și că Primăria face propria ei anchetă.

Poliția este, însă, de altă părere, deaorece au ridicat documentele și acum fac cercetări amănunțite.

Situația pare, cel puțin la prima vedere, una destul de ciudată, mai ales că, în decursul anilor, aici au avut loc câteva scandaluri legate de retrocedarea unor terenuri. Pe de altă parte, vorbim de dezvăluirea unor date personale.

Articolul precedentUn mehedințean urmărit internațional pentru 29 de furturi în Franța, reținut la Corcova
Articolul următorA cerut ordin de protecție provizoriu, de frica concubinului