Documente valoroase, expuse la Biblioteca Județeană „I. G. Bibicescu”

Documente valoroase sunt expuse zilele acestea în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene ” I. G. Bibicescu „, cu ocazia organizării la Drobeta Turnu Severin a Festivalului de literatură ” Sensul iubirii”.

Un manuscris în care se găsesc epigrafe aparținând lui Mihai Eminescu și Ion Creangă ( 1891), Biblia lui Șerban Cantacuzino (1688), colecția cu cărți în miniatură aparținând Casei de Editură Elzevir ( anii 1700), un album cu gravuri inspirate din Columna lui Traian(  1691) și multe altele, toate acestea fiind datate între anii 1600-1900, sunt documentele expuse în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene ” I. G. Bibicescu „, din Palatul Culturii ” Teodor Costescu”.

Expoziția face parte din activitățile Festivalului de literatură ” Sensul iubirii”, ediția a XXI-a, desfășurat la Drobeta-Turnu Severin.
Participanții la Festivalul „Sensul Iubirii”, dar și numeroși severineni, au aflat elemente importante din istoria documentelor expuse, multe dintre acestea fiind aduse la cunoștința publică pentru prima dată.
Biblioteca Județeană ” I. G. Bibicescu ” deține o colecție impresionantă de documente, peste 40.000, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național mobil, multe dintre acestea unicate la nivel national, într-o stare de conservare excepțională, datate între anii 1517-1945.
Majoritatea acestora pot fi consultate în Sala de Lectură ” I.G. Bibicescu”, din Palatul Culturii „Teodor Costescu „, cele mai vechi, pentru a fi protejate și conservate, fiind aduse la cunoștința publică doar în expozițiile tematice lunare.

 

Articolul precedentRealitatea Plus se vede acum în toată țara. RCS & RDS a introdus postul TV în grilă
Articolul următorPatru persoane au ajuns la spital din cauza unui accident pe DN56A în Mehedinți