DOI DIN CEI TREI PRIMARI ALDE DIN MEHEDINȚI AU TRECUT LA PSD (video)

Aleșii locali ai ALDE din Mehedinți fug de Tăriceanu ca dracul de tămâie! După ce singurul senator ALDE, Ionuț Sibinescu, a migrat la PSD, acum și doi primari liberal-democrați au trecut în barca social-democrată.  La alegerile locale din vara lui 2016, ALDE a obținut în Mehedinți 3 funcții de primari.

După ce că erau în derivă, aleșii locali ai ALDE Mehedinți au începută să dea și lovitura de grație partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Doi dintre cei trei primari adjudecați de ALDE la alegerile locale din anul 2016, au trecut la PSD și au declarat public că vor susține candidatura Vioricăi Dăncilă la președinția României. Este vorba de primarul comunei Vlădaia – Viorel Spuză și primarul comunei Dumbrava – Cătălin Enache. Lovitura este cu atât mai grea pentru partidul lui Tăriceanu, cu cât unul din edilii șefi, Viorel Spuză, era și vicepreședinte ALDE Mehedinți. Mai mult, cei doi aleși locali dezertează din ALDE după ce și singurul senator ALDE de Mehedinți, Ionuț Sibinescu, a făcut-o.

În aceste condiții, ALDE Mehedinți mai deține doar un singur primar, în comuna Butoiești, dar care și el se află pe picior de plecare.

S-au supărat pe ALDE că a ieșit de la guvernare

Trecerea primarilor ALDE la PSD a fost anunțată într-o conferință de presă, chiar de către președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu și de senatorul PSD Liviu Mazilu.

„Colaborarea dintre cei doi primari și Consiliul Județean a fost una foarte bună. Acesta este și motivul pentru care sunt alături de noi la PSD”, a precizat liderul PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Eu fac parte din ALDE, până la un moment dat lucrurile au mers foarte bine, dar când am văzut că nu mai merg bine am hotărât și eu că locul meu nu mai este în ALDE. La alegerile actuale o să susțin și eu candidatul PSD”, a declarat primarul comunei Vlădaia, fost vicepreședinte ALDE Mehedinți.

„Decizia pe care am luat-o, de a susține candidatul PSD și de a trece la PSD, vine în urma unei analize de trei ani de zile. Îmi pare foarte rău pentru că ALDE a ieșit de la guvernare, pentru că trebuiau să continue acest drum și să termine toate lucrurile bune începute”, a precizat și primarul comunei Dumbrava, Cătălin Enache.

Cei doi primari au mai precizat că principala lor nemulțumire rămâne ieșirea ALDE de la guvernare și presiunile care se fac asupra lor în ultima vreme.

La alegerile locale din anul 2016, din cele 66 de unități administrativ-teritoriale (2 municipii, 3 orașe și 61 de comune), 55 de fotolii de primar au fost câștigate de PSD, inclusiv centrele urbane, 8 funcții de primar au ajuns la PNL, iar 3 funcții de primar au ajuns la ALDE.

Articolul precedentASASINUL FRAȚILOR MEHEDINȚENI, ÎMPUȘCAȚI ÎN BELGIA, ESTE POLIȚIST
Articolul următorVICELIDERUL SENATORILOR PSD: „NU VOTĂM GUVERNUL ORBAN! LE UREZ SUCCES!” (video)