Două atenționări cod galben până în această seară în județele Dolj, Mehedinți, Argeș, Prahova și Dâmbovița. 

Zonele vizate: 

– Județul Dolj: Calafat, Băilești, Poiana Mare, Moțăței, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Plenița, Galicea Mare, Desa, Bistreț, Bârca, Unirea, Rast, Cerăt, Vârvoru de Jos, Afumați, Goicea, Orodel, Giurgița, Lipovu, Carpen, Urzicuța, Piscu Vechi, Caraula, Giubega, Vela, Ghidici, Sopot, Negoi, Terpezița, Seaca de Câmp, Grecești, Brabova, Cioroiași, Perișor, Vârtop, Siliștea Crucii, Sălcuța, Întorsura, Catane, Galiciuica, Pleșoi, Cârna, Verbița, Seaca de Pădure, Radovan, Secu, Gogoșu, Botoșești-Paia, Izvoare,

– Județul Mehedinţi: Vânju Mare, Jiana, Pătulele, Cujmir, Bălăcița, Salcia, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Bâcleș, Dârvari, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de Câmp, Braniștea, Dumbrava, Pristol, Vrata, Corlățel

COD GALBEN DE NINSORI ȘI VÂNT

La altitudini de peste 1.800 de metri, va ninge și vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 60-70 km/h viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Zonele vizate: 

– Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1.800 m;

– Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1.800 m;

– Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1.800 m;

Săptămâna aceasta va fi mai rece decât este normal pentru această perioadă din an, au anunțat anterior meteorologii. Precipitaţiile vor fi în cantităţi însemnate, se arată în prognoza meteorologilor realizată pentru următoarea lună.

Săptămâna 11 – 18 ianuarie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud și de sud-est a țării.

Săptămâna 18 – 25 ianuarie

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, local mai coborâte în regiunile sudice și centrale. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest.

Săptămâna 25 ianuarie – 1 februarie

Temperatura medie a aerului va fi apropiată de cea normală pentru acest interval, posibil ușor mai ridicată în extremitatea de sud și de sud-est a țării. 

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Din 1 februarie au fost anunțate temperaturi mai mari.

Articolul precedentLiberalizarea pieței de energie electrică: cine pierde, cine câștigă. Clauzele abuzive din noile contracte
Articolul următorLEGILE PUTERII | Raluca Turcan: „Căutăm o soluție pentru pensiile speciale. Nu am în totalitate convingerea că nu vom avea blocaj la CCR”