Două variante de traseu discutate în cadrul întâlnirii privind elaborarea studiului de fezabilitate si proiectul tehnic de execuție pentru drumul expres Piteşti-Braşov, secţiunea Piteşti (A1 Centura Piteşti) – Mioveni (Centura Sud).
Acestea ar duce la cele mai puţine exproprieri şi demolări de case, sunt de părere oficialii.
Alături de autoritățile locale, instituțiile implicate și reprezentanții CNAIR, la întâlnire au participat: Cristian Gentea, primarul Municipiului Pitești, Nicolae Dascălu, primarul comunei Mărăcineni, reprezentanți ai Prefecturii Argeș și ai Consiliului Județean Argeș.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.
Principalii beneficiari ai acestei infrastructuri sunt utilizatorii locali ai rețelei de transport, alături de locuitorii județelor învecinate, comunitățile locale și serviciile publice.
Întreprinderile și cetățenii din regiune beneficiază și ei de accesibilitatea îmbunătățită.
Viitorul drum este unul extrem de important și pentru industria auto românească și reprezintă un proiect de infrastructură esenţial.
Valoarea totală a proiectului este de 3.708.129,28 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.
Durata proiectului: 20 luni, respectiv între data de 01.07.2020 și 28.02.2022 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor, anunță Consiliul Județean Argeș.