DSP Mehedinți derulează campania „Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!”

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi, în parteneriat cu mass media locală, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională și Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin secţia Psihiatrie, organizează în luna ianuarie campania cu tema “Sănătate mintală”.

Scopul campanieim îl reprezintă creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației generale și a profesioniștilor din asistența medicală primară privind problematica sănătății mintale.

Grupurile țintă ale campaniei sunt populația generală și profesioniștii din asistența medicală primară, iar  sloganul campaniei este „Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!”.

”Sănătatea mintală reprezintă o componentă fundamentală a sănătăţii individuale și a „stării de bine”, descriind nu numai absența bolii, ci și capacitatea unui individ de a se integra cu succes în viața familială, socială și profesională”, spun reprezentanții DSP Mehedinți.

În județul Mehedinți, în trimestrul III al anului 2019, erau înregistrați cu boli psihice 1816 persoane și 180 cu Maladia Alzheimer.

Articolul precedentStudenții care vor să lucreze în Germania pe perioada vacanței de vară sunt așteptați la AJOFM Mehedinți
Articolul următorPrefectul a verificat bazele de deszăpezire din Mehedinți