96 de misiuni pentru pompierii din Mehedinți, în acest weekend.

38 au urmărit prevenirea răspândirii noului coronavirus, 34  au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, 18 au fost pentru stingerea unor incendii, trei intervenții la accidente rutiere, iar alte trei  pentru salvarea unei cabaline, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, ridicarea unor elemente de muniție.

Duminică, echipa de pirotehnicieni a ISU Mehedinți a intervenit, în localitatea Dubova, zona Ciucaru Mic, pentru ridicarea unor elemente de muniție.

Cele 285 de cartușe de infanterie, cal.7,92 mm, au fost descoperite de niște tineri, care se aflau în drumeție.    

Elementele de muniție au fost ridicate, transportate și depozitate, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii lor ulterioare. Este cea de-a doua misiune din acest an, efectuată de specialiștii pirotehnicieni, pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Poliția atrage atenţia cetăţenilor asupra faptuluu că, deşi se află într-o stare avansată de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii.

La descoperirea acestora, cetăţenii au obligația să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să anunţe primăria din localitate/cel mai apropiat post de poliţie. Este interzisă ridicarea elementelor de muniţie de către cetăţeni, manipularea sau utilizarea acestora.

Specialiştii ISU „Drobeta” reamintesc cetăţenilor câteva reguli ce trebuie respectate la găsirea elementelor de muniţie:
• Nu trebuie atinse, lovite sau mişcate;
• Nu trebuie ridicate, transportate şi introduse în diferite încăperi sau locuinţe;
• Nu trebuie comercializate prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;
• Nu se introduc în foc;
• Nu se încearcă demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentEdiție specială, cu Marinela Mititelu la Realitatea PLUS, de la ora 21:00
Articolul următorCulisele Statului Paralel: Cum a fost prădat patrimoniul Costineștiului de către foști șefi al BTT