Direcția de Sănătate Publică Argeș sfătuiește populația aflată la risc (vârstnici, bolnavi cronici cu afecțiuni cardio-respiratorii, reumatismale, renale, gravide în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilități neuro-motorii și copii) să evite ieșirile în perioada cu ninsori abundente și temperaturi scăzute.

„Reamintim că expunerea prelungită la frig poate cauza hipotermie, degerături, dar și probleme legate de starea psihică, precum somnolență, pierderi de memorie, dificultăți de vorbire. Pe vreme friguroasă se pierde până la 50% din căldura corpului prin extremități. Evitați pe cât posibil deplasarea pe porțiunile acoperite cu gheață, pentru prevenirea căzăturilor și a fracturilor, precum și călătoriile pe distanţe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare şi neechipate corespunzător. Adresați-vă imediat medicilor de familie și medicilor specialiști în cazul apariției primelor semne de decompensare a afecțiunilor cronice, de guturai/răceala (febră, tuse, dureri în gât, dureri musculare etc.) și degerături.

Informați autoritățile cu privire la existența unor persoane cu nevoi speciale (vârstnice, singure sau care locuiesc în zone greu accesibile) pentru a se dispune măsurile de asistență adecvate. În cazul persoanelor fără adăpost observate în locuri publice, sunați la 112 pentru luarea măsurilor necesare de protecție”- Sorina Honțaru, director DSP Argeș

Articolul precedentPatru contracte de finanțare prin PNDL II 2017-2022 în Mehedinți
Articolul următorIa pastila SRS: „O provoc pe Diana Șoșoacă” – VIDEO