Marţi, 11 decembrie 2018, debutează la Drobeta Turnu Severin, Festivalul de datini și tradiții românești „Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi”. Manifestarea organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, se derulează, vreme de două zile, la Centrul Cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” al Episcopiei.

Evenimentul este înregistrat în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene al Ministerului Educației Naționale.

Peste 600 de elevi de la peste 40 de unități de învățământ din Drobeta Turnu Severin şi din judeţul Mehedinţi, însoţiţi de profesorii de religie vor susţine diverse programe artistice în fiecare din cele două zile, începând cu ora 15.00.

Îmbrăcaţi în straie populare naţionale, copii de toate vârstele, vor interpreta colinde şi vor prezenta scenete având ca subiect tradiţia populară românească şi sărbătoarea Naşterii Domnului. Tinerii colindători vor interpreta și cântări de stea izvorâte din înţelepciunea şi evlavia poporului binecredincios din toate părţile judeţului, cu melodii care constituie un veritabil patrimoniu imaterial.Ei vor fi sustinuţi de părinţi şi profesori, dar şi de Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care va fi prezent în fiecare după amiază alături de elevi.

 

 

 

Articolul precedentPeste 1.800 materiale pirotehnice confiscate de polițiști la Turnu Severin
Articolul următorDEPUTAT PNL, ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA MEHEDINȚI GAZ ȘI OTTO GAZ: „FURĂ GAZE DIN REȚEAUA TRANSGAZ!”