Copii de la mai multe școli din municipiul Drobeta Turnu Severin (clase pregătitoare și I-IV) au participat gratuit astăzi, 26 septembrie, la proiecția filmului de aventură „După aur, în Canada” (regia Niels Nørløv Hansen), în sala mare a Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

Evenimentul a avut loc în cadrul unui proiect educațional pentru copii „Caravana Educație prin film”, pe care îl derulează anul acesta Asociația Enkidu.

Între 10 septembrie și 19 octombrie, Caravana Educație prin film se întoarce în localitățile fără cinematograf din Județele Brașov, Dolj și Mehedinți. Timp de 27 zile, copiii din 47 de localități vor putea participa gratuit la proiecțiile organizate de Asociația Enkidu.

Lipsa cinematografelor și a producției autohtone de film pentru copii, inexistența unui sistem de educație alternativ sunt câteva dintre motivele care au generat crearea și implementarea acestui proiect ce se desfășoară constant din anul 2015 și crește de la an la an, adăugând de fiecare data localități noi. Filmele incluse în acest program vorbesc despre bulling, despre afecţiune, situaţii limită ce trebuie depăşite, respect faţă de comunitate şi faţă de ceilalţi, situaţii reale cu care se confruntă zi de zi această generaţie.

Caravanele de până acum au avut peste 200 de proiecţii, au adunat peste 26 500 de copii din 150 de localităţi diferite. Anul acesta Caravana este realizată cu sprijinul Consiliului Județean Brașov și al administrațiilor locale, Administratia Fondului Cultural National, Ambasada Regatului Norvegiei, Ambasada Regatului Danemarcei, Autonom Rent a car.

Articolul precedentViceprimarul Daniel Cîrjan solicită măsuri de siguranță a cetățenilor în cartierele mărginașe ale Severinului
Articolul următorUn pieton mort și o femeie rănită grav, în două accidente petrecute în Mehedinți